ÜRETİM MODÜLÜ HAKKINDA

Üretici firmaların takip etmekte zorlandıkları konuların başında üretim detaylarına olan hakimiyetsizlik gelir.

Normal satıcı bir işletme ile üretici firma arasında Malzeme ya da Hammaddelerin yarı mamülleştirilmesi yani dönüştürülmesi ve bu dönüştürme aşamasında ki hareketlerin sınırsız sebeple aksaklığa uğraması gibi maliyet belirleyici sebepler vardır.

Üretim; Maliyet Takibi, iş takibi, fason takibi, iş emri takibi, toplu sarf reçeteleri takibi, kontrolü, İçeridekiller ( bekleyen üretimler) dışarıdakiler ( tadilatta veya fason işlemde olan üretimler, Toplu Sarf Reçeteleri, üretim reçeteleri, çoklu üretim, Tekli üretim türlerine göre ayrıştırma ve takip sistemleri işletmenin üretim alanına düzenli personel ataması yapılsa da kontrolü otonom sisteme bağlanması gereken; çünkü  firma karlılığına,  verimliliğine önemli derecede etkisi olan alanlardan birisidir.

Üretici Firmalar Üretim Alanında İnsan Gücü ile Ürünlerini ve hizmetlerini  oluşturdukları için Üretime bağlı personel yatırımlarını kısamazlar. Çünkü Üretim Kolay bir süreç değildir. Ve Firma Üretime olan Tüm Yatırımını Doğru Ürün, Doğru Fiyat, Doğru Pazar gerçeğine ulaşmak amacı ile yani Ticarette ki 3 Doğru ile (3D Teorisi ) Ürününü Doğru Pazara Doğru Zamanda ulaştırmak için harcadığı Tüm Çabalar   “ Doğru Takip ve Doğru Maliyet “ yani Ticarette ki 2 Risk ( 2R Teorisi ) detayını atladıkları zaman yüksek bir satış oranına karşın aynı yükseklikte zararlarla karşı karşıya kalmaktan kurtulamazlar.

3 D Teorisi  ile yola çıkan her işletme üretim yolunda kendisini bekleyen Teorik 2 R unsurunu da görmezden gelemez. İşletme için Üretim her ne kadar kazanç artırıcı bir unsur olsa da Gereksiz üretim maliyetleri tam ters yönde bir reaksiyonla işletmeyi hem yorar hem de zarara uğratabilir.

İnsan oğlunun varlığından bu yana her nesilde giderek profosyonelleşen Üretim Stratejileri Günümüz Dünyasında o kadar gelişti ki çok kısa bir süre sonra üretim ayaklarında Robotların çalışacağını insan gücünün azalacağını kabul eder olduk.  Biz ise şöyle düşünüyoruz; Robotların üretim ayaklarında olacağı kesin ancak Robot odaklı bir üretim sistemi  hiçbir zaman anlık değişkenlere cevap veremeyecek ve kesinlikle yine iş dönüp insan gücünde ya da beyninde başarıya ulaşacak. Hele ki robotları da tasarlayan deha insan beyni ise korkacak hiçbir şey yok.

Üretimde robot unsurunun bitmeyen tartışmalarına karşın günümüz takip sistemlerinin otonom yazılımlarla takip edilmesi ve doğru sonuçlara hatta daha az fire oranlarıyla daha fazla kara ulaşması otonom yazılımlara olan güveni tartışma unsuru olmaktan çıkartıp güven duyulan ve her işletmenin kullanması gereken Takip sistemli yazılımlar gerçeğini kabul etmesini sağladı.

Otonom sistemin en önemli özelliği her ne kadar yazılımsal alt yapıya bağlı yürüse de bir ucunun sürekli insanın elinde olmasıdır diyebiliriz.

Üretimi çoğalan toplumlardan çok üretimi kaliteye dönüşen üretici firmalarda işlerini otonom yazılımlarla daha da yukarıya taşımaktan çekinmezler.. öyle ki bu çoğu firma için bir  yatırım değil mecburiyettir. Ve severek yatırım yapılır.

HER ARZ KENDİ TALEBİNİ YARATIR. ÇÜNKÜ DOĞRU İŞ VİRÜS GİBİDİR HIZLI DUYULUR HIZLI YAYILIR.

Öyle ise “EĞER İŞ DOĞRU İSE HER ÜRÜN KENDİ MÜŞTERİSİNİ ÇEKER.”

Üretim yolunda otonom yazılımlara olan ihtiyacın ve ilginin artmasıyla birlikte o kadar çok yazılım geliştirildi ki bazıları hiçbir işlemi yapamadıkları halde başlık olarak üretim yazılımını kullanarak müşterisini bulmuştur. Ve çoğu firma ne yazık ki çöp yatırım dediğimiz bilinçsiz yazılım yatırımı  ile tanışmak zorunda kalmış hem güvenini yitirmiş hem de üretimini tekrar insan gücüyle denemek istemiştir.

Doğru Sistem Sürekli Destek;

Üretiminin İnsan Yatırımından kaçınmayan işletme yöneticileri doğal olarak kalabalık personel ile üretim faaliyetlerini sürdürme çabası içinde iken kalabalık insan sayısı ile kalabalık haberleşme karmaşasıyla karşı karşıya kalır ve rakamlar değişik sonuçlar vermeye başlar. 2+2 =4 iken üretimde bu bazen 5 bazen 3 bazen 9 çıkıyorsa haberleşmede takip te veyahut fişleştirme de sistem eksikliği bilgi eksikliği veya departmanlar arası ciddi bir haberleşme eksiği var demektir.

Ki bu açık art niyetli bir iştirakçi tarafından fark edildiği anda at koşturmak için çok rahat bir alan sağlar ve işletme farkına varana kadar iş işten geçmiş olur.

İşte bütün sorunda buradan başlar.

İşletme şaşılığı dediğimiz bu hastalık işletme için önü alınamaz felaketlere sebep olduğu vahim sonuçlar saymakla bitirilemez.

Peki Bu Hastalığın tanısını nasıl koyarız?

Eğer ayağa kalkmak ve üretiminizde doğru olan sistemi kurmak için mucizevi bir ses beklemiyorsanız bu hastalığın var olup olmadığının (işletme şaşılığının)  tanısını koymak çok basittir.

İşletme şaşılığı : Eğer işletme 1 olanı 2 görüyorsa hastalık başlamış demektir.

İASSİSTAN Sektörün içerisinde farklılık gösteren üretim ayaklarında 9 yıl denendi. Farklı sektörlerde ki üretim stratejileri, hataları, doğruları, başarı noktaları, başarısızlık sebepleri, takip performansını artırıcı sebepleri, düşürücü etkenleri, rakamsal tutarsızlıkların nasıl tutarlı hale geleceği ve bunun Üretimden giriş ayağına nasıl ulaştırılacağı konusunda sayısız kobay işletme kullanarak üretimde bir sonuca ulaştı.

Her ürün hammadde si ne olursa olsun üretimin ilk ayağında tohumdur.

Tohum Teorisinden Hareketle Üretimin Ayakları

  • Ne üretilecek ( Karar )
  • Maliyet Belirleme ( Mamül Reçetesi oluşturma )
  • Numune Çalışması
  • AR-GE ( İştirakçi Fikirleri )
  • Üretim Miktarı Saptama, Ham madde İhtiyaç Belirleme Alım ve Depolama
  • Üretim Emri ( İş Emri Oluşturma )
  • Üretim Reçetesi ( Doğrudan Start )
  •  Üretime Bağlı Toplu Sarf Reçeteleri Tutma
  • Üretimden Doğan Mamül Reçeteleri ( Parti Eşleştirme Kodlama )
  • Yarı Mamülleştirme
  • Fason işlemleri ( Yarı Mamül Parçaları Birleştirme )
  • Fason Takip İşlemleri
  • Üretim Miktar Takibi ( Tadilatta Gezen Üretim Miktarları arası Tutarlılık )
  • Maliyet Hareketleri Takibi ( En başta Hesaplanan maliyetten sapmalara engel koyma ) Uyarılar
  • Ürün başına Düşen Hatasız Sabit Gider hesabı
  • Ürünü Mamülleştirme ( Stoklara  girmek üzere ambalaj veyahut paketleme )
  • Üretimden Giriş işlemi ve Kayıpların Üretim maliyetine Tutar Etkisi ve Kayıp noktaları
  • Son Maliyet ve Fiyatlama

Bu 18 adımda üretimi takip altına alan İASSİSTAN ÜRETİM MODÜLÜ her türlü işletmeye üretimini sistem içerisinde yapmayı kolaylaştırırken işletme içinde hizmet veren kalabalık insan gücünün de artık miktarları ve işçilik bedellerini farazi değil belli bir sisteme sorarak yapmaları ile hata paylarını 0 a yakın bir oranda hata ile sürdürmelerine olanak sağlar.

İASSİSTAN ÜRETİM MODÜLÜ

ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR; KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLİR KULLANICI DOSTU KOLAY ARA YÜZÜYLE İŞLEMLER ARASI GEÇİŞLERDE ZAMAN KAYBETTİRMEZ ARTI PERSONEL ALIMI GEREKTİRMEZ.

İASSİSTAN KOLAY OLAN İŞLERİ ZORLAŞTIRMAZ; KARMAŞIK HALE GETİRMEZ.

“KARMAŞIK SORUNLARA KOLAY ÇÖZÜMLER SUNAR”





Tüm Bu deneyimerle mantıkla üretim modülünü geliştiren İASSİSTAN Üretim Modülü işletmenizde ki Üretiminizi gruplara ayırma şansını verir.

Üretim Reçetesi Özellikleri

Üretim Türlerine Göre Gruplama Filtreleme Raporlama Analiz ve Takip olanağı

Yazlık Üretim

Kışlık Üretim

Mevsimsel Üretim

Koşulsuz Üretim

Tekli Üretim

Çoklu Üretim

Parti Bazlı Üretim

Pastal Bazlı Üretim

Özel Kodlu Üretim

Üretimi Gerçekleşmiş Ürün Üretim Süresi

Üretimden Gelen Ürün Mamül Reçetesi Maliyet Merdiveni

Kayıp Eksik Ürün Takibi ve Hata Nokta Teşhisi

Eksik Kayıp Üretim miktarının Maliyete eklentisi

Mamül Reçetesi Maliyet Merdiven Bağlantısı

Toplu Sarf Reçeteleri

Renk beden Varyant Takibi

Varyantsız Üretim Takibi

Halı Üretİmi

Mobilya üretimi

Ev aletleri Üretimi

Triko Üretimi

Penye Üretimi

Konfeksiyon Üretimi

Ev Tekstili Üretimi

Kumaş Üretimi

Elyaf Üretimi

İplik Üretimi

Beyaz Eşya Üretimi

Gıda üretimi

Ayakkabı üüretimi

Otomotiv üretimi

Makine Üretimi

Vs bir çok Alanda Aktif Kullanılacak şekilde Geliştirildi.

İASSİSTAN ÜRETİM MODÜLÜ ÜRETİMDE OLUŞABİLECEK TÜM ZARAR ÇIKIŞLARINI UYARI VE HATIRLATICILARLA DA DESTEKLİ ŞEKİLDE GERİ BİLDİRİM SAĞLAYARAK ZARARINIZI DURDURUR.